Dalai Lama spreuken

In deze hectische tijd lijk je soms totaal vervreemd te raken van jezelf. Door te mediteren kun je weer in contact komen met je eigen innerlijke vrede. Het principe is heel eenvoudig. Je zoekt een plekje op waar je rustig kunt zitten zonder gestoord te worden, en waar je jezelf kunt openstellen voor je eigen binnenwereld. Als je vaker mediteert, dan merk je dat je hier rustig en gelukkig van wordt. De Dalai Lama heeft het resultaat van mediteren op een prachtige manier samengevat: De voornaamste eigenschap van geluk is vrede, innerlijke vrede. Wie zelf geen innerlijke vrede kent, zal ook in de ontmoeting met andere mensen geen vrede vinden; en nooit kunnen er vreedzame betrekkingen tussen enkelingen of tussen ganse volkeren tot stand komen, zolang men dat niet beseft. Bekijk hieronder meer Dalai Lama spreuken en informatie.

Voor wie zoek je een tekst? Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:
Vrouw
Man
* Door een keuze te maken word je doorverwezen naar Greetz

Dalai Lama spreuken:

Soms krijgen we het gevoel in een angstige tijd te leven, maar eigenlijk is er altijd oorlog geweest. Ook in het verleden werden aanslagen gepleegd door mensen die domweg geen betere manier wisten om veranderingen teweeg te brengen. De Dalai Lama zegt hierover: Waar onwetendheid heerst, is ware vrede onmogelijk. Waar het verstand ophoudt, begint de woede. Daarom is woede een teken van zwakte.
De Dalai Lama is echter een buitengewoon positief ingesteld persoon, die in het goede van de mens blijft geloven. Hij heeft hierover het volgende gezegd: Ondanks alle filosofische verschillen tussen de grote wereldgodsdiensten: ze hebben allemaal hetzelfde potentieel om goede menselijke wezens voort te brengen.
De mooiste Dalai Lama spreuken zijn hieronder te lezen.
Dalai Lama spreuken
(Bron: Greetz)

De Dalai spreuken:

  • Is er een oplossing, dan heeft het geen zin u op te winden.Is er geen oplossing, dan heeft het geen nut u op te winden
  • .Als je met een ernstig probleem geconfronteerd wordt, denk dan zeer goed na.
  • Is er een oplossing, dan heeft het geen zin u op te winden. Is er geen oplossing, dan heeft het geen nut u op te winden
  • Bij vergeven gaat het niet over de ander maar over jou. Het is loslaten van de last die je met je meedraagt.
  • Als je jeuk hebt, is het plezierig om te krabben. Maar het is beter helemaal geen jeuk te hebben.
  • Waar het verstand ophoudt, begint de woede. Daarom is de woede een teken van zwakte.
  • Tempels zijn niet nodig, ingewikkelde filosofieën zijn niet nodig. Onze eigen hersenen, ons eigen hart is onze tempel. Mijn filosofie is vriendelijkheid.
  • Waar het verstand ophoudt, begint de woede. Daarom is de woede een teken van zwakte.
  • Waar het verstand ophoudt, begint de woede. Daarom is woede een teken van zwakte.
  • Waar onwetendheid heerst is ware vrede onmogelijk.

Mis je een bepaalde Dalai Lama spreuk dan kan je die hieronder toevoegen. 

Tot slot gelooft de Dalai Lama niet in materialisme. Hij ziet materialisme slechts als een last, iets wat mensen alleen maar kan hinderen op hun weg om verlichting te vinden: Leef niet te materialistisch, want alle bezit is ballast. Sterker nog, de Dalai Lama ziet het als volgt: Bedenk dat het niet krijgen van wat je wilt, soms een wonderlijk teken van geluk is.
Meer mooie spreuken:

Plaats een reactie