Spreuken over het leven

Het leven is een vat vol verrassingen. Ieders leven is uniek en dat maakt jouw leven dan ook anders ten opzichte van dat van anderen. Elk leven wordt gekenmerkt door andere gebeurtenissen en mijlpalen. Sommige mensen hebben weinig geluk in hun leven en krijgen heel wat tegenslagen te verwerken. Andere mensen boeken dan weer heel wat successen waar ze hopelijk ook gelukkig van worden. In het leven wordt er ook heel wat meegemaakt, gedeeld en vinden er heel wat ontmoetingen plaats. Wie aan ontmoetingen denkt, denkt ook aan afscheid en dat is dan weer een ander aspect dat aan bod komt in het leven: het laten gaan van mensen die je dierbaar zijn. Maar je leven wordt ook verrijkt door kinderen, kleinkinderen, enz. Het leven is een aaneenschakeling van momenten en herinneringen die veelal bepaald worden door de keuzes die je maakt. Denk maar aan studeren, trouwen, je job, enz.  Bekijk hieronder de spreuken over het leven.

Voor wie zoek je een tekst? Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:
Vrouw
Man
* Door een keuze te maken word je doorverwezen naar Greetz

Spreuken over het leven:

Een belangrijke leidraad in het verhaal van jouw leven is het doorzetten. In het leven mag je niet opgeven. Ga voor je doelen en probeer je dromen waar te maken. De sleutel hiertoe is dat je jezelf de kans moet geven om vooruit te komen en te doen wat je graag doet. Door jezelf te motiveren kom je vooruit. Heel belangrijk in het leven is het om steeds positief te blijven. Daarom is het heel leuk om eens te kunnen kijken naar spreuken over het leven.

Zo’n spreuk kan een wijsheid bevatten of het kan een mooie uitspraak zijn van iemand die het over het leven heeft.

Voorbeelden van zulke uitspraken over het leven zijn onder meer:

 • Geef niet op.
 • Tegenslag geeft nieuwe inzichten.
 • Wees dankbaar om de kleine dingen.
 • Droom niet je leven, maar leef je dromen.
 • Moeizame wegen leiden vaak naar mooie bestemmingen.
 • Het leven is te kort om je zorgen te maken over wat anderen van je vinden.
 • Het is beter rijk te leven dan rijk te sterven.
 • Koester het leven iedere dag, want je weet niet of je het morgen nog mag

Zelf een mooie spreuk over het leven toevoegen aan deze pagina? Dat kan! Vul hieronder het contactformulier in en na controle zal jouw mooie spreuk over het leven (of spreuken over het leven) toegevoegd worden.

Spreuken over leven
(Bron: Greetz)

Spreuken over het leven, deel 2:

 1. Success is not the key to happiness. Happiness is the key to success. If you love what you are doing, you will be successful.
  Herman Cain
 2. Most people would rather be certain they’re miserable, than risk being happy.
  Dr. Robert Anthony
 3. The most beautiful people we have known are those who have known defeat, known suffering, known struggle, known loss, and have found their way out of the depths. These persons have an appreciation, a sensitivity and an understanding of life that fills them with compassion, gentleness, and a deep loving concern. Beautiful people do not just happen.
  Elizabeth Kubler-Ross
 4. Very little is needed to make a happy life; it is all within yourself, in your way of thinking.
  Marcus Aurelius Antoninus

Ps. Vergeet deze leuke pagina niet te delen met spreuken over het leven!

Meer spreuken:

Plaats een reactie